+36 30 9026 - 540

 0049 70421794593

informacio @ hdentals.com

Fogpótlás
A foghiányok pótlása történhet kivehető pótlásokkal (protézisekkel), vagy rögzített (fixen beragasztott) pótlásokkal.

Kivehető fogpótlás (protézis)
Ha nem áll rendelkezésre elegendő tartófog csak kivehető fogpótlás (protézis) készíthető. A kivehető pótlást tisztításkor (reggel és este) kell csak kivenni, éjszakára is a szájban maradhat. (A kivett fogsort egyébként nem kell vízben tárolni.) A fogsor fogai mindkét esetben lehetnek műanyag vagy porcelán fogak. A teljes fogsor alaplemeze lehet műanyag (akrilát) vagy fém, a részleges fogsor alaplemeze általában fém.

A fogsor különböző módokon rögzülhet a fogakon:protezis

  • kapcsokkal (előnye, hogy általában nem kell a fogakat lecsiszolni; hátránya, hogy a kapcsok látszódhatnak és a fogsor kevésbé stabil)
  • precíziós-, rejtett rögzítő elemekkel (patenthez hasonló rögzülés, melynek előnye, hogy nem látszik és stabilabb a fogsor; hátránya, hogy a fog egy részére koronát kell készíteni)

Ideiglenes korona, -híd, -fogsor

A fogászati kezelések során gyakran van szükség ideiglenes fogpótlásokra (korona, híd, kivehető fogsor) esztétikai okból vagy a rágóképesség helyreállítása céljából.
Szinte minden esetben biztosítható ideiglenes pótlásokkal az esztétikai és rágófunkció, igaz korlátozott mértékben, a kezelés teljes tartamára.
Legtöbbször a páciens döntheti el, hogy igényel-e ideiglenes megoldást (pl.: egyszerű pótlásnál ideiglenes hidat), azonban bizonyos estetekben erre mindenképpen szükség van (pl.: gyökérkezeléseknél, fogágybetegségeknél, implantátumoknál).

 

 

Elérhetőségek

Telefon: +36 309026-540

Telefon: 0049 70421794593

skype: hdentals

mail: informacio @ hdentals.com

Közösségi oldalaink

Visszahívást kérek

  Refresh Captcha