+36 30 9026 - 540

 0049 70421794593

informacio @ hdentals.com

Fogkefeteeth
Fogmosáshoz speciális esetektől eltekintve kis fejű (kb. 2.5-3.0 cm felnőtteknél ), közepes keménységű fogkefét kell használni.

Elektromos fogkefe
Érdemes jó minőségű elektromos fogkefét használni, mivel hatékonyabb, azonban ezzel más módon kell fogat mosni (A helyes fogmosási módszerekkel kapcsolatosan kérjen tanácsot!). Leghelyesebb minden étkezés után fogat mosni, de legalább reggel és este (legfontosabb az esti fogmosás, ami után már nem szabad semmit sem enni és inni, kivéve természetesen vizet). Egy alma elfogyasztása nem helyettesítheti a fogmosást, sőt inkább káros fogmosás helyett.

Fogselyem
Kiemelkedő fontosságú a fogközök és a nehezen hozzáférhető helyek (pl. hidak alatt, beragasztott fogszabályozók mellett) alapos tisztítása fogselyemmel /dental floss, satin floss, superfloss/.  Fogselymet mindenkinek kellene használnia az esti fogmosás előtt vagy után.

Szájzuhany
A szájzuhany használata speciális esetektől eltekintve nem ajánlott, egyes esetekben kifejezetten káros lehet (pl. fogágybetegségnél).

Szájöblítők
Szájöblítők használata sem szükséges (kivéve az orvos által javasolt esetekben), a chlorhexidin tartalmúaktól eltekintve ezeknek általában nincs is terápiás hatásuk.

Rágógumi
A cukormentes rágógumik valóban gátolhatják a fogszuvasodás kialakulását, de nem helyettesítik a fogmosást (ha semmiképpen nem tudunk fogat mosni - pl. kirándulás alkalmával - hasznos lehet). A rágógumi egyébként a jól elkészített töméseket, hidakat nem károsítja; azonban ideiglenes tömések, fogpótlások esetén mellőzni kell.

Édesség
A cukortartalmú édességek a legártalmasabbak a fogazatra, ezeket célszerű a lehető legritkábban fogyasztani. Ha már mindenképpen „kell” ilyet enni, érdemes ezt közvetlenül főétkezés után tenni (s ha van rá mód, utána fogat mosni), mivel így kevésbé káros a fogazatra nézve.

Egyébként is célszerű az étkezések számát a szükséges mértékre szorítani (nem egész nap nassolgatni; a gyerek is, ha lehet, a kapott édességet egyszerre egye meg - ha csak nem kapott „egy vagonnyit”), mivel így a fogszuvasodás kialakulása szempontjából káros - minden étkezéssel együtt járó - ph érték csökkenések („savas attakok”) számát csökkenteni lehet.

 

 

Elérhetőségek

Telefon: +36 309026-540

Telefon: 0049 70421794593

skype: hdentals

mail: informacio @ hdentals.com

Közösségi oldalaink

Visszahívást kérek

  Refresh Captcha